Ingrediente (pentru 20 painici sau 7-8 painici si o paine toast medie)
- 900gr faina alba
- 500gr apa
- sare
- 40gr drojdie hidratata
- 1 lingura ulei de masline
- se amesteca drojdia cu 300gr apa calduta, peste care se adauga 500gr faina
- se amesteca ingredientele pana ce se obtine un aluat omogen
- se lasat aluatul la dospit pentru app 2-3 ore (eu l-am lasat peste noapte si nu a crescut de 2 ori cantitatea initiala .. ci de vreo 4 ori)
- dupa ce aluatul a crescut frumos se adauga peste, restul de faina, apa, sare si o lingura de ulei
- se framanta pentru app 10 min pana ce aluatul ajunge la o consistenta nelipicioasa si fina
- se formeaza painicile (in cazul in care vreti sa faceti din aluatul mentionat si o paine pentru toast folositi jumatate de aluat pentru painici si jumatate pentru toast)
- se aseaza hartia de copt peste tava de copt asezand painicile pe tava
- daca doriti sa faceti si toast, ungeti tava pentru toast cu 1 lingura de ulei de masline (nu am am luat-o in calcul la ingrediente) si puneti aluatul in tava pentru toast
- lasati painicile/painea sa creasca pentru app 30 min -1h
- preincalziti cuptorul la 200grade
- puneti painicile/painea in cuptor pentru 25-30/40 min
- se scot/scoate din cuptor si se lasa la racit
Nota: cum am dat eu forma painicilor!!
- am impatit aluatul pentru painici in 8 parti
- am format cate un sul din cele 8 parti
- am innodat sulurile (le-am trecuta prin faina inainte de a le innoda) - se face un nod, varfurile ramase se aduc in sus si se trec peste nod dupa care se introduc iar in nod (data viitoare o sa fac poze, pentru a fi mai explicita)
Sporuri!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu