miercuri, 3 aprilie 2013

Ciorba de fasole


Ca sa faci o ciorba de fasole buna trebuie sa te inarmezi cu rabdare! Si cum rabdarea nu ne lipseste, purcedem la drum.

Dificultate: redusa
Timp: 2h30min

Ingrediente folosite:

  • 500g fasole rosie
  • 1 conserva de rosii (taiate cubulete sau intregi)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • apa
  • praf de sare
  • patrunjel

Mod de preparare:

1. de preferat, se lasa fasolea la inmuiat peste noapte;
2. a doua zi, se strecoara fasolea si se pune la fiert intr-o cratita incapatoare. Pentru a nu avea probleme "digestive" este de preferat ca apa, in care fierbe fasolea, sa fie schimbata de cateva ori (eu am schimbat-o de 3 ori!) pe parcursul procesului de fierbere;
3. se taie legumele marunt si se adauga spre fierbere odata cu schimbarea apei (ultima apa!!). Tot in acest moment se adauga uleiul si sarea dupa gust;
4. in momentul in care fasolea si legumele s-au fiert se presara peste ciorba patrunjelul.

Ciorba de fasole se serveste calda si de ce nu, cu "a piece of homemade bread"!

In curand voi posta si reteta pentru paine 100% facuta din gris si maia naturala!

Pofta buna!



Important

Fasolea:


  • face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos;
  • este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile;
  • contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier;
  • nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi;
  • este o leguma, dar contine proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne;

http://www.csid.ro/dieta/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/

Aceeasi informatie dar .. in limba engleza o regasiti aici: http://www.naturelivings.com/2012/01/red-beans-pure-health-top-5-benefits.html




Sporuri!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu