miercuri, 24 aprilie 2013

Paine cu seminte de mac


Daca pana acum nu ati mai facut o paine cu seminte de mac, va recomand sa incercati sa o faceti! Este foarte gustoasa - garantat! Reteta pe care v-o prezint mai jos este facuta cu faina "care creste singura" - self raising, prin urmare este o paine care se face foarte repede.

Ingrediente:
  • 500 gr faina integrala (daca folositi faina normala adaugati drojdie - 3% din cantitatea de faina)
  • praf de sare (faina mea avea deja sarea incorporata)
  • 2 linguri seminte de mac
  • 280 gr apa
Pasii de urmat
  • se pune faina intr-un bol incapator
  • se adauga apa
  • se amesteca bine bine pana se obtine un aluat omogen
  • se adauga semintele de mac
  • se framanta pentru app 5 min pana ce semintele se incorporeaza in aluat
  • se lasa la odihnit pentru app 1h (cantitatea se va dubla in aceast timp)
  • dupa 1h se da o forma a painii (in cazul in care aluatul se lipeste de degete se mai adauga putina faina si se mai framanta pana ce faina se incorporeaza in aluat), se presara putina faina in tava de copt si peste aluat si se mai lasa la odihnit app 30 min
  • se preincalzeste cuptorul la 220grade
  • dupa ce painea a crescut, se cresteaza si se pune in cuptor pentru app 35 min
  • se lasa la racit pe un gratar sau se serveste calda dupa preferinte (desi recomandat ar fi sa se serveasca rece!)
Pofta buna!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu