sâmbătă, 13 aprilie 2013

Paine cu lapte de soia

Daca tot sunt la capitolul lapte de soia de ceva timp, mi-am propus sa incerc sa coc si o paine folosind lapte de soia!

Sa purcedem la drum!

Ingrediente:

  • 2 linguri maia naturala - bazata pe faina integrala (sau 3% drojdie instant raportata la cantitatea de faina)
  • 550gr faina alba
  • 1 cana lapte de soia
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Pasii de urmat:

  • se pun cele doua linguri de maia intr-un bol peste care se adauga 50gr faina si 50g apa. Se amesteca bine si se lasa la odihnit peste noapte
  • a doua zi, se adauga peste amestecul lasat la odihnit 500gr faina, laptele de soia, apa, zaharul si sarea. Aluatul se framanta bine pentru app 10-15 min.
  • se lasa la dospit pentru aproximativ 2 ore (cantitatea de aluat ar trebui sa se dubleze)
  • dupa cele 2 ore se mai framanta putin si, daca este cazul (depinde de faina), se mai adauga putina faina pentru a nu avea un aluat lipicios 
  • se da o forma painii (eu am facut painici impletite) si se lasa la crescut pentru aproximativ 1h 30min - 2 h (sau pana cand painicile/painea isi dubleaza cantitatea)
  • se preincalzeste cuptorul la 200 grade
  • se pune painea in cuptor pentru app 40-45 min
  • in momentul in care painea prinde o culoare aurie se scoate din cuptor si se lasa la racit

Pofta buna!!

Astept opinii, recomandari, critici!!!

Sfat: daca folositi drojdie instant reduceti timpul de dospire  (eliminati prima faza: se pun cele doua linguri de maia intr-un bol peste care se adauga 50gr faina si 50g apa. Se amesteca bine si se lasa la odihnit peste noapte!!). Treceti direct la pasul nr.2.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu