Sa purcedem la drum!
Ingrediente:
- 2 linguri maia naturala - bazata pe faina integrala (sau 3% drojdie instant raportata la cantitatea de faina)
- 550gr faina alba
- 1 cana lapte de soia
- 1/2 cana apa
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
Pasii de urmat:
- se pun cele doua linguri de maia intr-un bol peste care se adauga 50gr faina si 50g apa. Se amesteca bine si se lasa la odihnit peste noapte
- a doua zi, se adauga peste amestecul lasat la odihnit 500gr faina, laptele de soia, apa, zaharul si sarea. Aluatul se framanta bine pentru app 10-15 min.
- se lasa la dospit pentru aproximativ 2 ore (cantitatea de aluat ar trebui sa se dubleze)
- dupa cele 2 ore se mai framanta putin si, daca este cazul (depinde de faina), se mai adauga putina faina pentru a nu avea un aluat lipicios
- se da o forma painii (eu am facut painici impletite) si se lasa la crescut pentru aproximativ 1h 30min - 2 h (sau pana cand painicile/painea isi dubleaza cantitatea)
- se preincalzeste cuptorul la 200 grade
- se pune painea in cuptor pentru app 40-45 min
- in momentul in care painea prinde o culoare aurie se scoate din cuptor si se lasa la racit
Pofta buna!!
Astept opinii, recomandari, critici!!!
Sfat: daca folositi drojdie instant reduceti timpul de dospire (eliminati prima faza: se pun cele doua linguri de maia intr-un bol peste care se adauga 50gr faina si 50g apa. Se amesteca bine si se lasa la odihnit peste noapte!!). Treceti direct la pasul nr.2.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu