Chec cu ciocolata.
Ingrediente:
- 500 grame de faina
- 3 lingurite praf de copt sau 2 pliculete - depinde sub ce forma il aveti (daca folositi faina in care este deja incorporat praful de copt, atunci uitati de el)
- 250 grame de unt
- 440 grame de zahar
- 4 - 5 oua
- 260 ml lapte
- vanilie (de preferat pasta sau seminte)
- coaja rasa de la o lamaie sau portocala (dupa preferinte)
- o ciocolata
Cum se procedeaza?!!
- se bate bine untul impreuna cu zaharul
- se adauga ouale, unul cate unul, amestecand in continuu
- se adauga vanilia si coaja rasa
- se adauga faina si laptele amestecand mai usor continutul (nota transmisa de Dana: "inainte de a adauga faina mixerul il mentin la o viteza ridicata iar in momentul in care se adauga faina mentin o viteza moderata - mica")
- se preincalzeste cuptorul la 180 grade
- se pune continutul in diverse forme (dupa preferinte) unse cu unt sau ulei in prealabil
- se pune tava in cuptor pentru 45 - 50 min
- dupa ce se scoate chec-ul din cuptor se topeste ciocolata intr-o craticioara cu fundul gros si se toarna ciocolata peste chec.
- se lasa la racit inainte de a fi servit
Pofta buna!!!
Pofta buna!!
Sfat:
- puteti sa mai adaugati o ciocolata in reteta pe care o puteti topi si pune peste chec in momentul in care aluatul a fost deja turnat in forma
- pentru a inlocui ciocolata mentionata mai sus folositi cacao amestecata cu putin lapte sau apa (compozitia trebuie incalzita pentru omogenizare inainte de a fi turnata peste aluat)
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergere