vineri, 22 martie 2013

Chec cu ciocolata

Va prezint mai jos o reteta primita de la o persoana foarte draga mie (multumesc Dana!!)

Chec cu ciocolata.

Ingrediente:
  • 500 grame de faina 
  • 3 lingurite praf de copt sau 2 pliculete - depinde sub ce forma il aveti (daca folositi faina in care este deja incorporat praful de copt, atunci uitati de el)
  • 250 grame de unt 
  • 440 grame de zahar
  • 4 - 5 oua
  • 260 ml lapte
  • vanilie (de preferat pasta sau seminte)
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala (dupa preferinte)
  • o ciocolata 
Cum se procedeaza?!!
  • se bate bine untul impreuna cu zaharul
  • se adauga ouale, unul cate unul, amestecand in continuu
  • se adauga vanilia si coaja rasa
  • se adauga faina si laptele amestecand mai usor continutul (nota transmisa de Dana: "inainte de a adauga faina mixerul il mentin la o viteza ridicata iar in momentul in care se adauga faina mentin o viteza moderata - mica")
  • se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  • se pune continutul in diverse forme (dupa preferinte) unse cu unt sau ulei in prealabil
  • se pune tava in cuptor pentru 45 - 50 min
  • dupa ce se scoate chec-ul din cuptor se topeste ciocolata intr-o craticioara cu fundul gros si se toarna ciocolata peste chec.
  • se lasa la racit inainte de a fi servit
Pofta buna!!!













Pofta buna!!

Sfat: 
  • puteti sa mai adaugati o ciocolata in reteta pe care o puteti topi si pune peste chec in momentul in care aluatul a fost deja turnat in forma
  • pentru a inlocui ciocolata mentionata mai sus folositi cacao amestecata cu putin lapte sau apa (compozitia trebuie incalzita pentru omogenizare inainte de a fi turnata peste aluat)



Un comentariu: