Astazi responsabilitatile in bucatarie au fost impartite: paine facuta de mine si rice noodles preparate de prietenul meu.
Painea am facut-o cu faina integrala si seminte de mac. Toata operatiunea a durat nu mai mult de 2 ore. Ce am folosit?!
- 500 grame faina integrala
- 350 ml apa rece
- 50 grame seminte de mac
- o lingura ulei
- 15 grame drojdie instant
- 10 grame sare
Pasii pe care i-am urmat:
- am amestecat faina cu apa, drojdia si sarea. Am lasat aluatul la dospit aproximativ o ora.
- dupa odihna bine meritata am adaugat semintele de mac si am luat aluatul la framantat app 5 minute. Pentru a nu se lipi aluatul de degete mi-am uns palma (cu care am framantat aluatul) cu ulei.
- mi-am pregatit hartia de copt peste care am presarat putina faina
- i-am dat aluatului o forma rotunda (dorintele nu se discuta!!) si l-am asezat pe hartia de copt
- am presarat deasupra aluatului putina faina
- am "plasat" produsul in cuptor (preincalzit la 200grade) pentru 40 minute la o temperatura de 200 grade
- am scos painea din cuptor si inainte de a se raci am gustat din ea (voi sa o lasati sa se raceasca - daca reusiti)
Putem numi painea fast and furious?!!
Pofta buna!!! Buon appetito!!
Sfat:
- din aluatul mentionat puteti face aproximativ 10 chifle (in cazul in care painea intreaga nu va inspira)
- daca in momentul in care dati forma aluatului acesta se incapataneaza si se lipeste, folositi putina apa pentru a-l modela (va umeziti palmele si va apucati de modelat)
Sporuri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu