joi, 14 februarie 2013

Cake cu ciocolata si migdale


14 Februarie 2013. In fata mea am o dimineata insorita,  perfecta pentru a incepe o zi pregatind un cake persoanei iubite. Mi-am inceput ziua cu zambetul pe buze,  o cafea cu lapte si biscuiti gandindu-ma la meniul zilei si la prajitura ce va sa iasa din cuptor.

Retete de cake/prajituri se pot gasi peste tot (carti, bloguri, site-uri).. trebuie doar sa cautati. Sau de ce nu .. vedeti ce aveti prin bucatarie, folositi-va imaginatia, faceti din placere ceea ce va propuneti si cu siguranta prajitura va iesi delicioasa.

La mine Inspiratia pentru cake a venit de la sine si in urma dorintei  de a pregati "ceva bun". Am deschis frigiderul si dulapurile din bucatarie,  am tras cu ochiul si am inceput sa prepar fara a stii ce in prima faza.

Am gasit (si pana la urma le-am si folosit) urmatoarele ingrediente: ou, faina, lapte, zahar, ciocolata cu lapte (2 buc), migdale, sare, praf de copt, vanillie (de preferat pasta sau pastaie). Dupa care a inceput distractia:
  1. am batut ouale (3 la numar) separat (albusurile de galbenusuri) la albusuri adaugand si o cana mare de zahar. Dupa ce am ametit destul ouale (atentie, albusurile se bat spuma) le-am unit;
  1. intr-un alt bol am turnat cana de lapte si am adaugat putin cate putin faina amestecand in continuu pentru a nu lasa loc "gogoloaselor". Peste compozitie am pus sare, o lingura de praf de copt (nu cu varf), o lingura de pasta de vanillie (eu am folosit Vanilla Bean Paste Organic ) iar intr-un final am adaugat ouale batute cu zaharul si le-am mai amestecat putin pana ce s-a format o pasta omogena.  Am topit si ciocolata ramasa iar rezultatul l-am turnat peste aluat;
  1. am preincalzit cuptorul la 180 gr, am pregatit tava (peste care am pus hartie pentru copt), am turnat aluatul in tava, am presarat migdale peste aluat iar dupa .. am introdus tava in cuptor pentru app 50-60 min;
  1. cake-ul gata scos din cuptor l-am lasat la racit cam timp de 30 min, dupa care l-am scos din tava si l-am asezat pe un blat de tocat acoperit cu folie de aluminiu, am turnat peste el ciocolata topita acoperindul in proportie de 100%. All in chocolate.
  1. dupa ce s-a racit ciocolata, cake-ul poate fi transferat pe o farfurie sau de ce nu.. pe un blat improvizat (asa cum am facut eu).

Pofta buna!!!!!!


Ingrediente:
  • 3 oua
  • 500 gr faina alba
  • 1 cana mare de lapte
  • 2 buc ciocolata
  • 1 cana mare zahar
  • 1 lingurita sare
  • I lingura praf de copt
  • vanilie (pasta sau pastaie)
  • migdale
Sfat:
  • Pentru ciocolata folositi o craticioara cu fundul gros. In caz contrar riscati ca ciocolata sa se prinda iar rezultatul sa fie "afumat".
  • Daca nu aveti o farfurie mare  patrata puteti improviza. De exemplu puteti forma un blat din:
    • Carton/scartaitoare pe care il/o puteti acoperi cu hartie de aluminiu sau de orice alt/a tip/culoare.
  • Cake-ul a fost facut la "mana" si nu la mixer. Pentru a va usura munca folositi mixerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu