Sambata, 06.04.2013, am facut o plimbare prin Covent Garden, Londra! Nu am omis sa trecem si pe aici http://www.lepainquotidien.co.uk/#/en_UK/menu/bakery cum deasemenea nu am omis sa savuram un "organic muffin - vegan option" cu banane si ciocolata si o cafea fierbinte!
De la muffin pana la chec nu a fost un drum lung, tinand cont ca Duminica 07.04.2013 chec-ul meu era deja in cuptor.
As putea descrie reteta in felul urmator:
Dificultate: n/a
Timp: 1h
Rabdare: n/a
Ingrediente:
- 400gr faina integrala
- o portocala
- 250gr lapte de soia (dupa preferinte poate fi cu vanilie, ciocolata, indulcit sau nu)
- 200gr zahar (eu am folosit zahar brun)
- praf de sare
- 4 lingurite praf de copt (pe pachet se mentioneaza: 4tbsp la 225gr faina)
- 50gr cacao
Pasii de urmat:
- se pune faina intr-un bol
- se da la razatoare portocala
- se stoarce portocala
- se taie in bucatele mici sau fasii ceea ce a mai ramas din portocala
- peste faina se adauga sarea, praful de copt, laptele de soia, zaharul, portocala (suc, coaja, etc) si cacao
- se amesteca bine compozitia pana ce devine o pasta omogena
- se preincalzeste cuptorul la 180 grade
- se pune compozitia intr-o tava pentru tort cu baza detasabila
- se pune tava la cuptor pentru 50 min
- se scoate tava din cuptor si se lasa chec-ul la racit
Mai simplu de atat nici ca s-ar putea face un chec de post gustos si pufos!
Eu am servit chec-ul cu miere si cu o cana de cafea fierbinte!
In alternativa puteti face chec de post cu lapte de soia si mere!
Pofta buna!! Buon appetito!! si sporuri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu